maandag 18 juni 2012

17 juni 2012

De gordingen worden gemonteerd
Deze week stond in het teken van het dak afmaken. We moesten zorgen dat het donderdag af was, want dan moest er gefeest worden Richtfest zoals ze dat hier noemen net zo iets als in Nederland (pannenbier) Vanwege het slechte weer waren we niet helemaal klaar. Dinsdag moesten we namelijk stoppen vanwege de regen We dachten we gaan zo weer verder maar helaas was dat niet zo, we hebben anderhalf uur in de tent staan wachten tot we in ieder geval een klein beetje droog van de ene kant naar de andere kant konden komen.


Zo gaan de gordingen naar boven
Om 5 uur had ik er genoeg van en ben toen toch maar gegaan . Ik liep tot mijn enkels in het water en de bagger drijfnat was ik. Het was de ene wolkbreuk na de anderenmet hagelstenen donder en bliksem. Woensdag zijn we weer verder gegaan dat ging lekker.



Eerst nog gedeeltelijk beplating aanbrengen


Donderdag hadden we een tijdslimiet om het af te krijgen ze hadden namelijk om 4 uur het feest gepland. Dat feest was een soort doop van het huis met een toespraak en een glas jenever van af het dak op de balken stuk te gooien. En de scherven moeten op de grond blijven leggen want dat brengt geluk. Het was een heel gezellig feestje.




Daarnaast was Riek ook nog jarig
Vrijdag zijn we met de dakplaten begonnen natuurlijk begon het weer te regenen dus later in de middag weer verder gegaan. Maar niemand had er een goed gevoel over het lag gewoon niet goed. Dus na 3 platen toch maar gestopt om er eerst eens over na te denken wat er fout was.




De processie is in aantocht
Na een slapeloze nacht waarin Jan wel 200 keer die platen had verlegd (kan je nagaan het zijn maar 19 platen) had hij het probleem gevonden. Het leuke was dat al die kerels er over hadden nagedacht en waren eigenlijk allemaal tot de zelfde conclusie gekomen. Toen alles dus maar weer los gehaald , en een aantal aanpassingen gedaan en toen liep alles goed.



De boom wordt geplaatst
Aan het eind van de middag lagen er 5 op. Normaal werken we niet op zondag maar de mannen wilden met zijn allen verder ook om dat er goed weer was voorspeld.







Proost
Dus zondagmorgen om 9 uur waren ze weer allemaal op de bouwplaats Manfred zou eigenlijk naar huis moeten maar die is toch gebleven dat is toch wel erg leuk. Ze leven hier allemaal heel erg mee. Elke dag zit er wel een groepje mensen te kijken en goed bedoelde commentaar te geven, leuk is dat.





Veel belangstelling voor het feest
Halverwege de middag hadden we een kant dicht, toen zijn we gestopt en hebben we nog gezellig zitten kletsen. Hopelijk is het komend weekend goed weer dan gaan we weer verder want alleen kunnen we het niet het moet toch echt wel met een man of 4.Het is namelijk toch heel wat ingewikkelder dan we dachten, maar het gaat lukken. We wisten dat het mooi zou zijn maar het is nog mooier dan we dachten , dus als de rest ook zo mooi uitpakt dan krijgen we toch wel een verdraaid mooi huis.


De eerste dakplaat wordt gesteld

De laatste hele plaat van deze kant










2 opmerkingen:

  1. Ik wou dat ik er bij had kunnen zijn. Ik kan niet wachten tot ik het in het echie zie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit.Hopelijk blijft het weer goed zodat jullie het dak af kunnen maken.Jan,alvast gefeliciteerd met je verjaardag.
    Groetjes Jany en Bertus

    BeantwoordenVerwijderen