zondag 3 juni 2012

3 juni 2012


Het opleggen van de bovenbalken
Dinsdag 29 Mei zijn we weer verder gegaan met de dakspanten er komen er 3 op, een was wat de kleine balken betrof al klaar,  voor de langste balken en de zwaarste hebben we hulp gehad van wederom Carl- Heinz.  Bij de volgende balken komt hij ook weer.

Zo die ligt


S’ middags hebben we weer nieuw materiaal gekocht en besteld. Woensdag zijn we weer verder gegaan met het zagen van de knieën voor de dakspanten. Op het eind van de middag hadden we 3 knieën gelijmd en geschroefd op zijn plaats.

Nu zorgen dat hij liggen blijft



Donderdag was het weer niet zo goed het was regenachtig. Maar toch maar kijken hoe ver we kunnen komen zonder al te veel regen. Om ongeveer 10 uur werden we gebeld dat de dakpanplaten er waren prompt op een moment dat Jan niet weg kon want hij had net wat in de lijm staan dat meteen geschroefd moest worden. Dus oké ik naar voren en ja hoor een nog grotere vrachtwagen dan toentertijd met het hout.


zo die valt niet meer

Linda was al in conclaaf met de chauffeur die ons dus totaal niet begreep en wij hem niet want we verstonden mekaar voor geen meter. Het was een vrachtwagen uit België dus normaal moet dat toch wel lukken maar nee.Maar na praten met handen en voeten kwamen we er achter dat wij met zijn tweeën het van die vrachtwagen moesten afhalen zonder enige vorm van hulpmiddelen b.v., een vorkheftruck of een kraantje. Het waren 19 platen van elk 80 kilo per stuk en dan van zo,n hoge wagen, nou dat waren we dus niet van plan.
De eerste knie wordt gemonteerd
Dus ons bouwbedrijf gebeld en verteld hou de situatie was en dat we dat echt met zijn tweeën niet voor elkaar kregen.  Want de chauffeur ging ons dus niet meehelpen. Hij zou ons terug bellen maar binnen een half uur stond hij hier bij de receptie na overleg heeft hij geregeld dat er van een bouw plek hier om de hoek een soort vorkheftruck kwam die het voor de poort heeft neergelegd, ze hadden het ook naar de bouwplek willen brengen maar die platen waren te groot om door de slagboom te kunnen die was namelijk geen 4 meter breed.
De dakplaten zijn ook gearriveerd

Voor ons was het belangrijk  dat het op de grond  lag dan komt het wel verder. Nou om 1 plaat op de aanhanger  te krijgen was voor mij al een groot probleem maar het lukte. Maar het er afhalen lukte voor geen meter. Dus het volgende probleem, maar met hulp van Lieke hebben we Werner (een andere bewoner ) kunnen strikken om te helpen en toen was het binnen een uurtje gebeurt. Daarna heeft Jan Werner nog geholpen met hout te versjouwen, zo gaat dat hier.
Dit gaat beter dan met de hand aftillen

Vrijdag en zaterdag zijn we verder gegaan met het zagen en bevestigen van de knieën meer dan de helft zit nu op zijn plek. Maandag gaan we weer verder.   
De laatste platen zijn van de wagen af









Nu zijn wij aan de beurt

Hier zijn de platen eindelijk op hun plek

3 opmerkingen:

  1. Blij dat we die aanhanger nog maar even hebben laten staan.
    Komt i toch nog van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie platen! Ik kan niet wachten om ze op het dak te zien. Maar doe je wel kalm aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is en blijft een hele klus om alles goed georganiseerd te krijgen!
    Gelukkig redden jullie het altijd.
    Lieke

    BeantwoordenVerwijderen