zondag 9 september 2012

Zondag 09-09-2012


De daknok moet ook nog gemonteerd worden
Deze keer is het een verslag van 2 weken zoals jullie hebben gemerkt. Het is er niet van gekomen om het eerder te doen. Maandag 2 weken terug hebben  ze het gas aangelegd daar is die monteur een hele ochtend mee bezig geweest, dus dat zal een vette rekening worden.








het eerste stuk zit er op
Ondertussen is Jan verder gegaan met de elektra dat neemt een hele boel tijd in beslag maar dan hebben we in ieder geval genoeg contact punten. Dinsdag hebben ze de laatste twee wanden dicht gemaakt. Die heeft Wilfred woensdag tegelijk aan  gesmeerd.








En dit is het laatste stuk
Het is maar goed dat Jan altijd  al vroeg in het huis is want s,morgens om half acht  stond er een monteur van de Telecom  onaangekondigd op de stoep. Jippe  dachten wij eindelijk telefoon maar nee hoor hij kwam alleen maar het kastje en de kabel aansluiten. Dus gaan we maar weer wachten. Maar er wordt in ieder geval aan gewerkt.  






Nog 1 plaat en dan is alles dicht
Donderdag is Jan bezig geweest om onze keuken provisorisch neer te zetten zo dat ik wat werk ruimte heb. En tegelijk te kijken hoe we het gaan neerzetten. Zoals hij nu staat blijft het niet wel de plek maar niet de indeling van de kastjes. De kraan en de spoelbakken zijn ook aangesloten wel is waar heb ik alleen maar koud water maar met een ketel heet er bij kan ik toch lekkeer afwassen. Met dat keuken gebeuren is Jan vrijdag ook nog bezig geweest.



Het paviljoen is nu aan de beurt
Daarna zijn we begonnen om onze spullen uit de caravan en de schuren te halen. Met dat om huizen zijn we bijna de hele week mee bezig geweest Jan moest daar ook nog een paar dingen repareren. Maar donderdag hebben we de caravan over gedragen aan de nieuwe eigenaars.  Dus we hebben nog maar een plek. En dat is een geruststellende gedachte dat we dat kwijt zijn.





met 4 mensen kunnen we overal naar toe
Bij dat keuken gebeuren hoort nog een leuk verhaaltje.  Jan was driftig bezig met het heen en weer schuiven van de kastjes om te kijken hoe het beste op gesteld kon worden. Toen ontdekte hij dat er twee boven kastjes ontbraken, hoe was dat nou mogelijk. Dus kijken in de tent waar het al die tijd gestaan had maar nee hoor niets toen begon hij toch stevig te balen.




En hier staat hij op zijn nieuwe plek
Ondertussen waren er zo,n 6 man aan het zoeken, ook in de schuur aan de andere kant, maar niets te vinden. Willem die met Jan mee was geweest om het spul op te halen die baalde net zo hard want nee ze hadden toch echt alles mee genomen. Dus toen was de eind conclusie ze zullen toch niet van de aanhanger zijn gevallen. Jullie snappen de stemming was niet optimaal. Maar helaas pindakaas  iedereen weer naar huis Willem ook en die vertelt het hele verhaal aan Lieke .



De tent is nu mutje vol
Normaal gesproken loopt Lieke niet zo snel vanwege haar knieën  maar volgens mij moet ze toen gevlogen hebben want ze stond binnen No time bij ons in het huis  Jan zoek je soms je bovenkastjes? Kijk dan eens in het huiskamertje. Wat bleek Jan had ze daar zelf neer gezet met een plank er boven zodat hij zijn computer er op kon zetten. We hebben er smakelijk om gelachen en nog steeds  want als Jan weer eens wat kwijt is dan wordt er gevraagd of hij soms zijn kastjes zoekt.


De keuken in aanbouw
Begin van de bekleding van de kopgevel
Vrijdag en zaterdag is hij bezig geweest om weer een buitenmuur te bekleden nog maar een klein stukje en dan is er weer een muur af.  En dan nog een heel belangrijk punt.









Ja we hebben eindelijk een vaste telefoon en internet aansluiting, dat hebben ze woensdag gedaan en het werkt allemaal perfect. Zodra er weer wat rust in de tent is dan zullen we de gegevens door mailen, wie het eerder wil weten moet ons dan even een berichte sturen of ons mobiel bellen.




Nog een paar panelen en dan is ook die klus geklaard
 






4 opmerkingen:

  1. En zo krijgt zo'n paviljoen dus letterlijk pootjes! En het ziet er steeds beter uit. Ik kan niet wachten tot de herfstvakantie

    Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jan en Riek,ziet er weer goed uit.komt een mooi dak op jullie huisje.Jan is er maar druk mee en jij natuurlijk ook en als we een zwarte piet zoeken voor op het dak weten we dat Jan dat goed kan.
    Groetjes van Jany en Bertus en tot ziens in oktober

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het begint een beetje op mijn huis te lijken
    werkplaats en magazijn en huis tegelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Riek, niet zo over mijn knieën praten hoor! Ze doen het tot nu toe goed genoeg om lekker verder te leven!

    Lang leve de bouwlol!!!
    Willem en Lieke

    BeantwoordenVerwijderen