zondag 23 september 2012

zondag 23 september 2012


De voorbereidingen maken voor het tegelen
Maandag hebben we de badkamer weer leeg  gehaald dus helaas op dit mom ent geen toilet, maar daar komen we ook wel over heen. Daarna heeft Jan alle gaten rond de afvoeren dicht geschuimd en de laatste stukjes gips rond  het raam gedaan.
 
 
 
 
De wandenuitvlakken
Daarna heeft hij de muren afgesmeerd , Dat moet eerst drogen , en dan kunnen we  echt gaan opbouwen. Dinsdag heeft Jan al het overtollige schuim weg gesneden rond de afvoeren. Toen konden we niet verder in de badkamer  want we waren er achter gekomen  dat we nog een paar belangrijke dingen niet hadden.  Dus moesten we naar de Praktiker (dat is hier de plaatselijke gamma). Maar omdat we daar vanavond langs komen als we terug komen van de cursus hadden we zoiets we  gaan niet twee keer rijden op 1 dag .
De vloer leggen
Dus hij is verder gegaan met andere klusjes en die zijn er nog genoeg. Hij heeft onder anderen alle stopcontacten geplaatst. s’middags vroeg gestopt en omgekleed en toen weer naar de cursus. Woensdag zijn we begonnen met de  ondervloer voor de vloertegels .
 
 
 
 
Het kozijn was wat te laag
Wil je het goed doen dan is het wel heel veel  werk. Toen de vloer lag moesten de randen ingesmeerd worden met speciaal spul en toen moest er een soort band op en daarna nog twee keer ingesmeerd. Dus die twee keer insmeren heeft Jan op donderdag gedaan want het moet elke keer 2 uur drogen.  Tussendoor is hij bezig geweest met de laatste gipsstukjes rond de ramen. 
 
 
Nu nog de naden waterdicht maken
Toen de twee uur voorbij was heeft hij de muren ingesmeerd met weer een ander goedje dat is om te zorgen dat de tegels goed  blijven plakken. Ondertussen ben ik weer druk  bezig om de vogels van de vorige plek naar hier te krijgen en dat lukt redelijk. 
 
 
 
 
Ook de pijpdoorvoeren waterdicht maken
Vrijdag ja eindelijk kunnen we beginnen met de wandtegels , ik ben zo benieuwd  want in de winkel was het precies zoals we het wilden hebben . Maar ja, is dat ook zo. En ja, we zijn er heel erg blij mee het is nog niet klaar maar we kunnen nu al zien dat het precies is zoals we hadden gehoopt. Ik weet nu al dat als de badkamer klaar is hij precies is  zoals we wilden, Zeer fraai.
 
 
Het uitzetten van de tegels
Zaterdag zijn we verder gegaan met de hele tegels. Jan wil alle tegels die gezaagd moeten worden allemaal in 1 keer doen. Ondertussen heb ik samen met Lieke een update gemaakt van onze telefoon nummers want daar  is wat veranderd en ik had beloofd zodra dat eindelijk rond was dat ik dat zou melden.  
 
 
 
 
De eerste tegel wordt geplakt
Er zijn er een paar die het niet hebben want die kregen we terug  waarschijnlijk een oud adres dus als je het niet hebt gekregen en je het wel wil hebben dan moet je even contact maken want de oude gegevens werken ook nog.
 
 
 
 
 
Het randje wat er tussen komt
Het tegel werk hebben we voor  elkaar gekregen we hebben zelf nog twee randen met gezaagde tegels kunnen plakken  want er was meer lijm aangemaakt dan we nodig hadden  en je weet weggooien is zonde.
 
 
 
 
 
Ook de vogeltjes komen weer
Maandag weer verder. We gaan nu weekend houden want er is van alles te doen op de vliegclub, namelijk afscheid nemen van het seizoen. Dat houd in zaterdagavond nacht vliegen en zondag vliegen en tussen de middag grillen dus dat is zeker voor ons erg leuk even niet denken aan de volgende klus. Aan het eind van de middag gaan we nog met een mooie plant naar Lieke en Willem want die zijn 35 jaar getrouwd.   Dus voor we het weten is het weekend weer om. Dus tot volgende week.

                  ,
Alle hele tegels zijn nu geplaatst maandag verder


Geen opmerkingen:

Een reactie posten