maandag 1 oktober 2012

Zondag 30 september 2012


Alle hele tegels zitten op de muur
Maandag was het een dag van meten, passen , zagen en lijmen. Daar is hij tot s,avonds 7 uur mee bezig geweest want er was geen een het zelfde . En het zagen  ging met de elektrische steen zaag niet erg lekker  alles werd drijfnat en naar buiten kon hij niet want  daar was het nog natter. Dus toen maar met de handzaag en ja dat duurt langer. Maar oké het ging. Dinsdag is hij verder gegaan met alle echt moeilijke,  met gaten groot en klein, hoeken enz. Daar zijn nog wel een paar tegels gesneuveld .   


Nu zijn de halve tegels aan de beurt
Dus na de cursus  hebben we nog maar voor alle zekerheid  een doos tegels gekocht , want hij was nog niet klaar en we hadden uitgerekend dat we een reserve van 4 tegels hadden en dat is niet veel.   Maar woensdag heeft hij het toch voor elkaar gekregen . s’middags om 2.30 zat de laatste tegel  er in. Ondertussen ben ik bezig geweest met de tuinmeubelen en het kook gebeuren schoon te maken en op te bergen voor de winter. Ik moest het alleen allemaal onder een zeil zetten want in de tent had ik daar geen ruimte voor.


Het zagen ging uiteindelijk ook goed
Maar met een paar zware tegels op de randen van het zeil komt dat de winter wel weer door. Donderdag zijn we aan het voegen gegaan we hebben wit voegsel  eigenlijk had Jan achteraf toch liever donker voegsel gewild , hij vond dat dat beter afstak. Maar ik ben zeer tevreden met het wit , ik vind het heel rustig en ook alles wat er in komt is wit. We zijn er wel mooi de hele dag mee bezig geweest, Jan met voegen en ik met de voeg sluier weg poetsen . Dat is aardig gelukt op een paar plekken na.


Alles zit er nu in

Maar Lieke vertelde dat je dat heel goed weg krijgt met een doek met een beetje afwasmiddel er op , dat zou mooi zijn dan hoeven we niet dat dure H.G spul te kopen. Nou en ze had gelijk alles glanst ons tegemoet, Lieke bedankt. Vrijdag hebben we de hele vloertegels gelegd dat ging vrij snel  dus we hebben nog een aantal tegels gezaagd en geplakt maar we konden ze niet allemaal doen want we konden er niet op lopen. Dus toen maar gestopt. Na de lunch heeft Jan in de huiskamer het gips om de rest van de ramen gemaakt.

En gevoegd
Dat kan aangesmeerd worden en dan kan ik dat schuren. Maar dat is nog niet aan de orde dat komt later. Zaterdag gingen we er voor om  de vloertegels klaar te krijgen. Eerst alle opgemeten  en opgeschreven  het waren er nog 12. Elektrische  zaagmachine buiten water erbij en hij ging als een speer. Toen moesten we in 4 stukken grote gaten boren voor de afvoeren van alles wat in een badkamer staat. Nou vergeet het maar het ging niet  en we hebben toch best wel redelijk gereedschap.



Nu is de vloer aan de beurt
Maar gaten in de vloertegels konden  we wel vergeten, we hebben het geprobeerd met eerst een klein gaatje en dan steeds wat groter dat ging nog wel een beetje maar dan de grote gaten zaag er op en die kwam geen millemeter door de tegel.   Ik heb er liters water bij gegooid  maar nee het lukte niet hij knalde steeds kapot. We hebben hier nog geïnformeerd of er hier misschien iemand was die een professionele gatenzaag had maar nee. Dus wij bellen naar het verhuur bedrijf waar we al eens wat hadden gehuurd, maar ja het is zaterdag en dan zijn hier een hele boel bedrijven dicht,  balen.

De meeste zitten erin
Toen hebben we besloten om het program maar om te gooien . We wilden maandag  de plafond panelen voor de badkamer gaan kopen ,maar dat hebben we toen  maar gedaan  zodat we maandag morgen naar dat verhuur bedrijf kunnen om zo,n ding te huren. We hadden gehoopt om maandag de badkamer weer in gebruik te hebben maar dat zal dus niet lukken. Als het dan maar eind van de week klaar is want dan krijgen we bezoek van mijn broer en zijn vrouw en dan is het toch wel prettig als het nodig is dat ze van de badkamer gebruik kunnen maken. En een paar dagen later  is het herfst vakantie en dan komen de Angelique en de jongens  voor een paar dagen. We hebben toen ook tegelijk plafond platen voor de huis kamer gekocht . Daarna zijn we een andere winkel s ingelopen gewoon om eens te kijken wat ze daar hadden en dat maakte onze dag weer helemaal goed  wij zagen daar zeer mooi laminaat voor in de kamers maar dat was helaas boven onze begroting. Maar wat bleek dat bedrijf  had feest van wegen het feit dat het 100 nog wat jaar bestond en dus heel veel artikelen waren voor de halve prijs waar onder ook dat laminaat en toen was het een acceptabel prijsje dus vrijdag komen ze het gratis en voor niks brengen. Dus al met al was de dag toch niet zo slecht. Maandag gaan we weer verder  Morgen doen we lekker niks we gaan naar een rommelmarkt en die schijnt zeer groot te zijn ben heel erg benieuwd  hopelijk vind ik nog eens een elfje voor mijn verzameling want die heb ik hier nog niet gezien.     






2 opmerkingen:

  1. Wat jij nodig had is een diamand boor
    En laat ik die nou net niet hebben
    een tegelzetter gebruikt daarvoor een diamand door slijpschijf van 125 mm en slijpt gewoon de tegel doormidden
    en maakt met een knabbeltangetje een rond gat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Jan en Riek,we hebben met eigen ogen kunnen zien hoe het word.Het ziet er ondanks dat het nog niet klaar is al mooi uit.Was erg leuk jullie weer een keer gezien te hebben en het was erg gezellig.
    Groetjes Jany en Bertus

    BeantwoordenVerwijderen