zondag 13 mei 2012

13 mei 2012

Starten met het afkorten van de balken
Maandag was het stil op de bouwplaats.
We waren alleen met zijn tweeën. We zijn tussen de buien door begonnen met het zagen van de balken voor de westkant waar de keuken en de douche zitten. Het werkte in eerste instantie niet erg lekker want Jan had in het weekend een behoorlijke verkoudheid op gelopen.
De eerste balken worden gemonteerd

Dus als het dan het ene moment stort van de regen en het volgende moment het zonnetje schijnt en het dan tegelijk zo warm is dat je je jas wilt uitdoen dan werkt dat niet echt om van je verkoudheid af te komen.
Maar we hadden toch woensdag aan het eind van de middag de wand klaar.

De laatste balk van de wand
Donderdag zijn we begonnen met het zagen van het hout voor de oostkant waar de huiskamer komt. Het liep een stuk beter dan de eerste wand zaterdag tegen de lunch was ook de tweede klaar. Nu is het de bedoeling dat we op donderdag (hemelvaart) we met een aantal sterke mannen het spul overeind gaan zetten.


En zo gaan de schroeven erin
Als het aan een paar mannen had gelegen dan hadden ze het meteen gedaan. Maar we willen het een beetje op save spelen, dus we gaan eerst een paar veiligheid maatregelen nemen zodat er zo min mogelijk kan misgaan. Dus vanaf maandag is het voor bereiden. Dus we gaan een spannend weekje tegemoet, Ik heb in ieder geval al gezorgd dat iedereen die meehelpt zijn drankje en hapje krijgt uiteraard als de klus geklaard is, want geen alcohol voor het werk.
Hopelijk houden jullie allemaal jullie vingers weer gekruist zodat het donderdag allemaal goed gaat.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb regelmatig het beste werk geleverd na het nuttigen van een paar biertjes!
    Maar jullie zijn lekker opgeschoten, zeg! Vorig weekend hadden jullie het er nog over dat je hoopte deze week 1 muur klaar te hebben.

    Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kunnen jullie nog wel wachten tot do0nderdag?!?!?!
    Als het aan jullie ligt, staan de wanden maandagavond fier rechtop!!
    Angelique, Willem heeft zonder te werken een biertje verdiend!

    groet
    Lieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's best, maar hij moet wel net als iedereen wachten tot het werk gedaan is!

      Verwijderen