donderdag 31 mei 2012

25 mei 2012


Dit was een heel rare week. Om te beginnen ben ik erg laat met mijn verhaal, sorry voor diegene die zondag al gekeken hebben.
De kopgevel is klaar
Maandag 21 Mei hebben we de staande balken afgemaakt op de kopgevel.






De eerste balk voor de kapspanten


Daarna zijn we begonnen met de dakspanten op maat te zagen want die moesten vrijdag klaar zij want dan is Dirk er weer en dan helpt hij om ze er op te leggen want dat is te zwaar voor mij. De volgende drie weken komen Dirk en Ditje namelijk niet. Dus dan zouden we niet verder kunnen. Nou de dakspanten en nog meer balken voor het dak zijn allemaal op maat gezaagd en die zijn niet zo zwaar dus dat kunnen Jan en ik met zijn tweeën.


Afschrijven van de balken
Het tempo lag deze week niet zo hoog want het was enorm warm.
Woensdag zijn we om 2.30 gestopt met werken want het was niet meer te doen. Op de plek waar we nu nog wonen is schaduw en op de bouwplaats niet . Het was op onze huidige plek al 35 graden  we hebben niet eens in de zon gemeten dus ga maar na. 


Even kijken of alles past


Vrijdag morgen heeft Jan samen met Dirk de dakspanten er op gelegd en om 12.30 zijn we gestopt want toen begon het pinksterweekend en zoals een aantal van jullie al weet is het dan feest hier op de vliegclub en wordt het erg gewaardeerd als je mee helpt. Dus van af vrijdag zijn we alle dagen voor een aantal uren op de club geweest. 




Daar gaat de balk omhoog
Maar op de vliegclub stonden ook een heleboel vrienden en bekenden van ons uit Nederland of van shows waar we wel kwamen. En ja die wilden allemaal zien wat we aan het bouwen zijn. Op zondag morgen dachten we dat er twee mensen kwamen maar er kwamen er zes. Gezellig maar er moesten wel wat stoelen geregeld worden, dat lukte zonder probleem.




Nog even overeind zetten en klaar is Jan
We hebben een erg druk weekje achter de rug  en een zeer gezellig weekend met familie en vrienden. Nu zijn we weer met zijn tweeën en gaan we weer verder met bouwen .

Dit verhaaltje heb ik al geschreven op pinkstermaandag maar ik had geen puf meer om het op het blog te zetten. Dus nogmaals sorry dat het wat langer duurde, zondag krijgen jullie weer een verhaaltje over deze week.      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten