maandag 21 mei 2012

20 mei 2012


De eerste wand
Deze week stond in het teken van donderdag. Het moment dat de wanden omhoog gaan en dan hopelijk goed zitten. Maandag  zijn we begonnen met de voorbereidingen om te zorgen dat alles veilig zou blijven, dat de wanden hoe dan ook niet verkeerd kunnen vallen. 


Even op schragen zetten
We hebben deze week heel veel regen en wind gehad dus maakten we ons wel een beetje zorgen, maar we hadden zoiets van we doen ons best en we zien wel. We hadden genoeg mannen ingeschakeld om donderdag om 2 uur te komen helpen.  








 De tweede schraag

Donderdag morgen werd ik na een nacht niet zo best slapen, wakker met toch een onprettig gevoel in mijn maag. Maar oké ik moet niet zeuren, ik had al van zo veel kanten te horen gekregen dat het geen probleem zou zijn. Nou na het ontbijt wij met zijn drieën naar de bouwplaats want we wilden 1 wand op schragen zetten dat zou al schelen in gewicht want dan hoef je hem niet van de grond af te tillen.
En hup daar gaat ie overein



Ondertussen was Dirk gekomen een bere sterke vent hij heeft toen mee geholpen om  die wand op de schragen te zetten, en toen zei hij laten we eens kijken hoe zwaar het eigenlijk is. Zie je het voor je, Jan Angelique en Dirk pakken de wand op en voor ik foto,s kon nemen stond hij al recht overeind. Dus de foto,s die jullie zien zijn van de tweede wand. 



Een biertje op de goede afloop
S’morgens om tien uur stonden dus onze twee wanden. We hebben die dag meerdere keren moeten uitleggen waarom ze al stonden en niet pas om twee uur  toen iedereen wilde helpen. Om twee uur hebben we wel het officiële biertje gepakt met een aantal mensen dat was erg gezellig. Vrijdag en zaterdag zijn we begonnen met de kopse kanten. Dat hopen we komende week af te krijgen. 

De wanden in volle glorie en schoonheid
Maar zoals  jullie zien heeft het al de vorm van een huis en ik ben er eigenlijk wel heel erg groots op.




1 opmerking:

  1. Dat is snel, het lijkt Overtoom wel.
    Het dak hoeft er nog niet op hoor want wordt mooi weer (na dinsdag).

    Groetjes:
    Beer

    BeantwoordenVerwijderen