zondag 6 mei 2012

06 Mei 2012


Maandag  (koninginnendag) was het stralend weer hier dus ook hier een echt oranje zonnetje.
Eerste spijker

Gezellig spijkeren
Jan was al vroeg begonnen, 7 uur, om alles voor te bereiden om na het ontbijt (8.30) met de balken dragers te gaan beginnen. Angelique en ik zijn eerst boodschappen wezen doen want 1 Mei is alles hier dicht. Na de lunch hebben we met elkaar de balken dragers erop gespijkerd in totaal ongeveer 920 spijkers. Chris heeft de eerste spijker geslagen. 

De eerste balk naar zijn plaats

Leuk zo'n speeltje
 Normaal wordt er een eerste steen gelegd, maar dat gaat een beetje lastig met een houten huis, dus Chris heeft de eer gehad om de eerste spijker te slaan. Het was wel heel warm want we stonden volop in het zonnetje. En aan het eind van  de middag hoorden we alle drie een hoop geschreeuw maar dat bleek ons bier te zijn in de koelkast die er uit wilden dus dat hebben we maar gedaan, ja en toen helaas moesten we het wel opdrinken heerlijk na een dag hard werken.
Daar komt de poepdoos
Koffie, maar wel in de schaduw!
 
Zo, de buren ook weer tevreden
Onze geulengraver Daniel
Dinsdag en woensdag hebben we het frame verder vast gezet en waterpas, met behulp van Max en Elly uit Boskoop. 

Donderdag hebben we verder alle leidingen en afvoeren gecontroleerd of ze waterdicht waren en ja natuurlijk Jan kennende was dat gewoon goed. Jan en Max  hebben ook nog een stuk schutting geplaatst naar  de buren toe dus als die komen zijn ze ook weer blij. Voor de lunch waren we eigenlijk klaar  met wat we konden  doen , we moesten eigenlijk wachten op nieuwe spullen  die we besteld hadden . Nou dat zou  nog een half uurtje duren maar dat duurt hier toch wat langer dan in Nederland. 

 Maar om 15.30 kwam het spul dan toch. Mooi gezicht om te zien hoe ze alles weer op zo,n vrachtwagen vervoeren  .We kregen mooie groene latten en twee grote stapel stiroduur wat ongelooflijk hoog was op gestapeld op de vrachtwagen. Het hout heeft Jan met die chauffeur gedaan en dat stiroduur dat was gewoon een kwestie van laat maar vallen. We hebben nu dus een tent half vol met dat spul.
De eerste balken liggen op hun plaats
Een klein beetje isolatie

Vrijdag was Max er al vroeg en zijn de mannen begonnen om die groene latten op de balken te schroeven. Wij moesten eerst weer boodschappen doen  want we moesten nog van alles in huis halen om twee verjaardagen te vieren. 'S middags hebben wij het over genomen van Max. Aan het eind van de middag was meer dan de helft van de vloerbalken klaar en op zijn plaats.


Waar is ons zonnetje nou?

De helft is klaar
Onder tussen is vanmorgen ook door Borger de gasleiding aan gelegd  dus de geul  kan ook weer bijna helemaal dicht alleen niet het laatste stuk waar de telefoon kabel ligt.

Zaterdag was een zeer vruchtbare dag  we waren voor de lunch klaar  met alle balken er in te leggen en vast te maken, Max heeft de laatste spijker in de balk geslagen. 'S middags hebben we een leuk verjaardagsfeest gegeven, en de dag hebben we afgesloten met een heel gezellig etentje. Helaas werkte het weer niet echt mee maar met het paviljoen half dicht ging dat prima.    
Na gedane arbeid is het goed toeven
Moeder en zoon
Maandag gaan we beginnen met de wanden, ben benieuwd hoe dat gaat.

1 opmerking:

  1. Wat kan Riek toch in detail alles weergeven!!!

    Het etentje ter ere van de verjaardagen van Chris en Angelique was leuk en lekker (hoe doe je dat toch Jan met in die forellenrokerij?)
    Op naar het mooie weer en de bouw in de hoogte!
    Lieke

    BeantwoordenVerwijderen