zondag 22 juli 2012

22 juli 2012


De eerste batankers zijn geplaatst
Maandag zijn we begonnen met de balkensteunen voor het plafond, er moesten er 88 in  elk voorzien van 18 schroeven, dus die mannen konden dinsdag geen schroef meer zien. Jan was ondertussen begonnen met de contact dozen we willen ruim genoeg stopcontacten hebben.



Hiervoor is een mal ontworpen









Nog een beetje aanpassen








Weer een lading materiaal
Dinsdag middag kwam er weer een lading materiaal, dat hebben we door het raam naar binnen geschoven. Dat moest snel gebeuren want er kwam voor de zoveelste keer weer een enorme bui aan gelukkig hadden we het op tijd binnen.




Een flinke vracht gipsplaten








En weer de nodige balken








Hard werken om de mannen bij te houden
Woensdag was het een soort  van wedstrijd , ze gingen beginnen met de plafond balken er in te leggen 44 stuks. Jan moest alleen bij alle een stukje afzagen en dat moest vanwege de bouwstop handmatig. Als Jan een balk gezaagd had dan stonden er 2 man te roepen schiet nou op,  die andere hebben we al er in liggen  zoals je begrijpt dat liep als een trein. Lieke heeft ook meegeholpen dat deed ze volgens  Heino door met haar borsten op de balk te gaan hangen zodat die balk minder bewoog en het voor Jan beter zagen was. (grapje).

De eerste gipsplaat
Donderdag zijn de eerste gipsplaten  voor de slaapkamers geplaatst .Vrijdag daar mee verder gegaan en met de stopcontact dozen. Nu kunnen we pas goed zien hoe groot de slaapkamers zijn nou  groot zat. De bedoeling is dat Jan  maandag gaat proberen om de ramen erin te krijgen,  maar dat is afhankelijk van het weer. Gelukkig is het nu prachtig weer en kunnen we eindelijk weer buiten leven hopelijk blijft dat zo de komende tijd. 

En weer komt onze laser goed van pas








De scheidingswanden worden geplaatst














4 opmerkingen:

  1. Hallo Jan en Riek.Ziet er goed uit.Hoop dat jullie mooi weer houden zodat jullie huis snel afkomt.Groetjes Jany en Bertus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hopen wij ook maar dat komt wel goed want het schiet al lekker op.

      Verwijderen
  2. Bedankt voor het gastvrije onthaal,en het nieuwe onderkomen van jullie ziet er top uit, succes met de Duitse vrienden die met de bouw meehelpen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat je het leuk gevonden hebt. We zijn ook zeer blij met je schroefmachine, de gipsplaten zitten 10x zo snel vast.

      Verwijderen