zondag 12 augustus 2012

12 augustus 2012


Deze week zijn we weer flink opgeschoten. De waterleiding is aangelegd hij moet alleen nog getest worden maar dat kon zaterdag niet meer  want Jan moest de buitenleiding los halen en dat gaat niet zonder lawaai. Dus dat hebben we maar uitgesteld tot maandag dan hebben we minder kans op gezeur vanwege het lawaai , meestal gaan zondag,s de meeste mensen weer naar huis en de mensen die maandag het lawaai horen die doen niet moeilijk. Deze week stond ook in het teken van discussie en nog eens discussie.


De plafond platen moeten er in gemaakt worden en dat was nieuw voor de mannen, dus dan begint het hoe het er in moet de een zegt zo en de andere wil het dan weer anders want die zegt dat het op die andere manier niet goed is. En als ze er dan niet uitkomen dan roepen ze CHEFFE (dat is Jan) en dan zegt hij het moet zo en zo en dan doen ze het ook  zo bij voorbaat al met een heleboel commentaar maar het komt elke keer weer goed .




Ze zijn allemaal bang dat het fout gaat ze willen gewoon niet dat er iets fout gaat zodat wij op extra kosten komen omdat we nieuw materiaal moeten kopen, als  het voor hun zelf is dan durven ze wel de beslissing te nemen want dan gaan ze er gewoon van uit stom maar eigen schuld dikke bult , maar niet voor een ander.







De voorkant van het huis zit ook al in de panelen daar is ook een halve dag aan vooraf gegaan met praten bekijken en uitleggen voor dat er echt begonnen werd maar het resultaat vinden we erg mooi en de mannen zijn er best wel trots op. We hebben van een andere bewoner al de vraag gehad waar we dat gekocht hebben want hij zoekt ook nog een bekleding voor zijn gebeuren.




Ik heb vrijdag met Lieke nog een bed en een slaapkamer kast gekocht bij de kringloop. Want we konden namelijk 2 dingen doen of met een aanhanger naar Alphen gaan en ons bed uit de opslag halen maar dan zijn we 2 dagen en een hoop geld voor de benzine kwijt. Dus toen kwamen we op het idee van de kringloop. Die kast kan later gewoon blijven staan want onze eigen linnenkast was ingebouwd dus die is in het huis gebleven, en de matrassen kunnen we gebruiken voor onze bezoekers een binnen vering matras ligt altijd beter dan een luchtbed.


Maandag ga ik die kamer goed aanvegen en dan gaan we dinsdag het spul ophalen zeil in de deur opening spannen dan is dat voorlopig klaar . Dan nog de logeerkamer verder afmaken en opruimen dan hebben we ook een tijdelijke woonkamer . als dat lukt dan kunnen we half september het huidige spul overdragen aan de nieuwe mensen en dat gaat lukken.






We moeten dan alleen nog aan Manfred de sleutel terug vragen want je snapt dat als we nog in bed liggen dat we dan geen bezoek willen hebben maar dat snapt Manfred ook wel hij zal het alleen jammer vinden want als hij ergens mee zit van hoe doen we dat dan gaat hij rustig s,avonds of s,morgens heel vroeg naar het huis om te kijken hoe hij het beste kan doen.






Jan en ik hebben zaterdag nog de deuren op gehaald nou hij heeft gelezen hoe je dat moet verwerken maar daar kwam hij niet helemaal uit dus hij kwam later vertellen dat hij in het huis was geweest en de verpakking weer los had gemaakt om te kijken maar nu weet hij het alleen jammer voor hem want dat gaat Jan zelf doen. Hopelijk kan ik volgende week een foto sturen van een al tijdelijk ingerichte kamer.





7 opmerkingen:

  1. Hoy

    Geen update deze week?
    Niks gedaan vanwege de warmte of geen puf om een update te maken vanwege de warmte want bij jullie in den vreemde zal het ook niet om te harden te zijn.

    Groetjes:
    Beer en Tillie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jan en Riek,ziet er goed uit.Was zeker wel erg warm deze week .Hoe gaat het met jullie?Met ons gaat alles goed.wensen jullie nog veel plezier en goed weer bij de bouw.
    Groetjes Jany en Bertus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De update is er inmiddels het was inderdaad veel te heet om achter de computer te gaan zitten maar het werk gaat gewoon door

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was erg warm daarom zijn we wat later met ons bericht zoals je inmiddels kan lezen in ons nieuwe bericht. Gelukkig is de temperatuur een stuk behaaglijker geworden en van ons mag het zo tot kerst blijven. We hebben nog steeda veel plezier in de bouw en het zal niet zo lang meer duren voordat we over gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo ome Jan en tante Riek,
    het begint al aardig op te schieten zie ik.
    Ziet er allemaal mooi uit, en wat een heerlijk groot bed pas maar op
    dat jullie daar niet in verdwalen haha..

    Liefs van Anita..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk van jullie een reaktie te zien. Het schiet inderdaad lekker op, we hopen komende week over te gaan naar het nieuwe huis. We kunnen slapen we kunnen koken en we hebben een toilet en douchen kunnen we op de camping dus niets houd ons meer tegen.

      Verwijderen
  6. Goedemorgen,
    ben blij te lezen dat alles zo lekker gaat en op schiet.
    Dat er geslapen, gekookt kan worden en lekker toilet en douchen is al heel fijn.
    Moet een heerlijk gevoel geven, als je het nu ook echt zo ziet vorderen.

    Liefs van Anita..

    BeantwoordenVerwijderen