donderdag 23 augustus 2012

zondag 19 augustus 2012


De slaapkamer met de naden aangesmeerd
Hier het verslag van zondag 19 Aug. Maar ik begin met te vertellen dat ik niet weet wanneer het op het blog  staat. Ik schrijf dit om 18.30 buiten en het is nog steeds 38 graden  en binnen is het 40 graden zo dus je begrijpt dat we ook niet nog eens achter een warme computer gaan zitten . Maar het verslag  schrijf ik wel op omdat ik het anders niet meer precies weet. Zodra het wat koelet wordt zetten we het op de computer.
 
 
 
De slaapkamer in onderdelen
Maandag zijn we verder gegaan met de waterleiding, in het vorige verslag had ik het er over dat we lawaai moesten  gaan maken omdat we dachten dat de leiding in een groot blok beton lag wat we dan moesten weghakken maar het bleek dat het twee zware beton tegels waren dus met een beetje wrikken hadden we het zo voor elkaar zonder lawaai. Dus maandag middag hadden we water in het  huis.
 
 
De eerste laag van de badkamer volzetten
Dus nu moeten we alleen nog gas hebben dat wordt dinsdag besproken hoe of wat,als het gas er is dan kunnen we ook koken want we hebben een 4 pits gasplaat gekregen die kunnen we mooi gebruiken tot de echte keuken er in is. Dinsdag zijn we de slaapkamer spullen op gaan halen , we konden het alleen nog niet neerzetten  want Wilfred wilde eerst zorgen dat de muren en het plafond aangesmeerd waren.
 
 
Vloerplaten en isolatie aanbrengen op zolder
Onder tussen was Jan op de zolder bezig om een gedeelte van de zolder vloer te leggen want dan kunnen we daar een hoop spullen op kwijt. Dat is ook gelukt het koste wel heel veel zweet druppels want het was 35 graden maar het eerste vliegtuig zijn Big Lift staar er op. Donderdag is Jan bezig geweest om de muren te schuren hij leek wel de verschrikkelijke sneeuwman zoveel stof.
 
 
Plafond behangen, een makkie
Vrijdag heeft hij met Manfred iets  gedaan wat wij in Nederland niet kennen althans wij niet,  ze hebben het plafond behangen . Dat ging heel gemakkelijk, dat hadden ze wel gezegd maar dat geloofden wij niet behangen boven jre hoofd dat valt toch weer naar beneden, maar nee hoor je rolt het er in feite tegen aan en het blijft nog hangen ook.
 
 
 
De laatste strook
Daarna zijn de muren behangen . Zaterdag is alles 1 keer gesausd. En daarna hebben we de slaapkamer in elkaar gezet . Onze buurvrouw Anne gaat morgen onze gordijnen inkorten want die zijn te lang. Vanmorgen vroeg hebben we nog die andere slaapkamer leeg gehaald en schoon gemaakt. Want zodra het wat  koeler wordt  gaat Wilfred die ook aansmeren en dan kan daar ook behangen worden en dan is onze tijdelijke huiskamer klaar om in gericht te worden.
 
Zo zal het moeten denk ik
Als dan ook het toilet er in is dan verhuizen we de hele handel en dan wonen we niet meer op plek 80 maar op 22 . Verder hebben we vandaag niet anders gedaan dan op de stoel  gezeten en gezweten  40 graden mijn hemel wat een temperatuur , dat hoeft voor ons niet . Ik hoop dat het vanavond  rap afkoeld want  anders wordt het geen slapen dat weet ik nu al.







Het bed in volle schoonheid en glorie

En het legt nog lekker ook

3 opmerkingen:

  1. Jeetje past dat wel dat bed?? wat een groot ding of is dat vrouwtje wat er op ligt zo klein?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is beide, het bed is groot en het vrouwtje is klein maar we zullen daar zeker lekker slapen.

      Verwijderen
  2. En in het echt is het nog mooier dan op de plaatjes!!
    Lieke

    BeantwoordenVerwijderen