zondag 7 oktober 2012

Zondag 7 october 2012


Toen maar de tegel doorgezaagd
  Maandag zijn we uiteindelijk niet een echte gatenzaag wezen huren. We hebben gewoon de tegels door gezaagd en heel voorzichtig de ronding er in gemaakt.  We wilden eigenlijk geen naad in de tegels maar op die tegels komt toch wat te staan dus je ziet er niets van . Dus toen maar niet al te moeilijk gedaan. En toen was het snel voor elkaar.
 
 
 
De ramen afsmeren
S,middags is Jan bezig geweest om de laatste stukken gips plaat rond de ramen te maken. Nog even over de rommelmarkt waar we naar toe zijn gegaan. Er stonden wel honderd zo niet meer kramen schitterend . Maar geen elfje voor mij maar wel een lief klein draakje voor Angelique haar verzameling en een grote tas met allemaal verschillende soorten Duitse worsten heerlijk voor Jan. 
 
 
 
De voegen schoonmaken
Dinsdag zijn de vloertegels gevoegd. Maar voor dat we dat konden doen moesten we eerst alle voegen nakijken om te kijken of er niet nog resten lijm tussen zat. Toen kon hij voegen. Ondertussen moest ik op de telefoon letten, want ze konden bellen dat ze met de combi ketel bij de poort stonden en dan moest ik naar voren om de poort open te maken.
 
 
 
En nu voegen
Nou de tegels zijn gevoegd de combiketel is gekomen ook noch de pijpen , maar uiteindelijk het enige wat die dag goed ging was onze Duitse les. Dus we vergeten de dinsdag maar snel want als ik moet vertellen wat er allemaal niet lekker ging dan kom ik papier te kort.
 
 
 
 
Dampdichte folie aanbrengen
Woensdag is Jan begonnen met de plafond panelen.  Het plafond zat er in de middag in, nu alleen nog de lijsten.  Ik ben begonnen met de voegsluier weg te halen, ik heb alleen de fout begaan dat ik dacht dat het net zo makkelijk zou gaan als de wand tegels maar die zijn glad en de vloertegels niet  dus nu heb ik een gigantische klus om het weg te krijgen, ik heb al van alles geprobeerd maar zonder resultaat . Dus dan maar naar de winkel om zoiets als H.G. te kopen maar dat ging woensdag niet want het was een nationale feestdag en dan is alles dicht.
 
Netjes vastnieten
Donderdag hebben we de lijsten om het plafond afgemaakt en zover als het kon de stopcontacten. S’middags hebben we het toilet en de wastafel weer aangesloten. Dat is toch wel erg fijn zeker nu het hier de hele week met bakken uit de lucht komt we hebben elke dag in plaats van gras een vijver in onze tuin. Dus als we naar het toilet gaan hebben we geen grote paraplu meer nodig.
 
 
 
Het eerste paneel aanbrengen
Vrijdag heeft Jan de voegen in de hoeken dicht gekit met siliconen kit alleen de vloerhoeken niet want die moeten eerst nog schoon  want dat is ons nog steeds niet gelukt  dus we moeten zorgen voor dat H.G. spul maar dat is hier niet te koop  dus maar kijken of we dat uit Nederland  kunnen krijgen.
 
 
 
 
We zijn hier op de helft
We hebben ook nog gezorgd  dat we ruimte kregen want aan het eind van de middag zou het laminaat bezorgd worden  en dat zijn 34 pakken en we moesten het een beetje van de wanden houden omdat Jan volgende week die wanden wil behangen zodat de radiatoren er op kunnen. Toen om 4 uur het laminaat kwam en alles binnen lag zijn we gestopt  lekker nog een gezellig uurtje bij Lieke en Willem. Zaterdag hebben we helemaal niet geklust we zijn om 9 uur naar Emmen gegaan hebben gezellig Lieke mee genomen. E
 
Zo de lijsten zijn ook gemonteerd
erst zijn we naar een groot overdekt winkel centrum  geweest . Daar hebben we van alles gekocht allemaal lekkere dingen uit Holland die je hier niet kan kopen dus dat is voorlopig weer genieten , we moeten natuurlijk wel zorgen dat we niet alles in een keer op maken, want we gaan niet elke maand naar Emmen.
 
 
 
 
Wastafel aansluiten
Daarna zijn we naar de bouwmarkten gegaan voor een aantal dingen die Jan moest hebben, dat heeft hij ook gevonden en ja ik heb ook spul voor die grauwsluier dus dat kan ik uitproberen hopelijk werkt dat anders  weet ik het niet meer dus ideeën zijn van harte welkom. Het was een beren gezellige dag . Zo,n dagje spijbelen is toch ook wel heel prettig. Dus maandag gaan we weer verder  na twee dagen vrij dan hebben we weer wat energie  op gespaard.

Ook het toilet doet het weer
En alles opgeruimd voor ontvangst laminaat












1 opmerking:

  1. Gelukkig zie je de stoflaag nergens op de foto's weergegeven! Werk aan de winkel later voor de schoonmaak.
    Rustig aan doorwerken en je niet gek laten maken door (kleine) tegenslagen.
    Willem en Lieke

    BeantwoordenVerwijderen