zondag 21 oktober 2012

Zondag 21 october 2012


 Sorry deze keer is het  van 2 weken.
De hele kamer was wit
Maandag 8-10-12 Jan is bezig geweest met het schuren van de wanden ,ook in de slaapkamer  en ook in de tijdelijke huiskamer. Je snapt alles witter dan wit . Maar ja we willen het wel mooi hebben.

 
 
 
 
 
Rond de ramen bijwerken
Ik ben weer bezig geweest met de badkamer vloer. We hadden nu” goed” spul om de vloer schoon te krijgen. Nou dat spul alleen werkte niet . Dus ik heb zo,n beetje op mijn gat gezeten in de badkamer met een heel  klein  staalborsteltje ongeveer zo klein als een tandenborsteltje. Zo heb ik alle witte vlekken en groeven grotendeels weg  gekregen.  Daarna nog een keer  laten intrekken met dat spul, goed borstelen en na spoelen .Dan maar  wachten tot het goed  droog is . Toen was het half donker .
 
Hiermee kreeg Riek de voegen schoon
Dus dinsdagmorgen kon ik pas  het resultaat zien  . En ja eindelijk had het resultaat. Hier zijn we tevreden mee. Ik moet nog 3 rijen tegels dan kan Jan de laatste siliconen kitten . Maar eerst willen we de wanden in de andere kamers  klaar hebben. 
 
 
 
De wanden goed met lijm insmeren

Dus hij heeft  alles in de witkalk gezet. Ik  ben bezig geweest om alles weer een beetje schoon te krijgen. Toen was de dag al gauw om , want ja dinsdag is het een korte dag om te werken want dan moeten we s,middags weer naar school. Woensdag heeft Jan behangen het is nog niet helemaal klaar maar we wisten dat het niet in een dag zou lukken.
 
 
 
En dan plakken maar
Maar hij is toch verder gekomen dan hij had verwacht. We hebben namelijk ook nog bezoek gehad van mijn broer en schoonzus zeer gezellig. Het was mooi weer dus ik ben nog met ze het park rond geweest. Nu weten ze ook een beetje in  wat voor een omgeving we wonen. Donderdag is Jan verder gegaan met behangen. Dat is gelukt , daarna is hij aan het sausen gegaan van het behang wat hij gisteren heeft geplakt.
 
 
De kinderen kunnen slapen
Vrijdag is hij verder gegaan met sausen. Dat kon hij allen in de ochtend doen. Want na de lunch moest hij met de auto naar de garage om er de winterbanden om te laten leggen. Daarna moest hij naar nog 2 bouwbedrijven ik kon niet mee want er zou  we wachten nog op 2 leveringen  als ze aan de poort staan dan bellen ze en dan moet ik naar voren om de poort open te doen. Dus ik heb toen maar de slaapspullen voor Angelique, Daniel en Chris maar klaar gemaakt en daarna heerlijk een uurtje in mijn boek gelezen.
Weinig ruimte om te boren
Maandag is Jan met hulp van Angelique begonnen met de gaten te boren voor de verwarming buizen. Dat ging een heel stuk makkelijker dan hij verwacht had. Hij heeft zaterdag nog een heel goede boor gekocht. Die gaat door gips hout en staal heen. Hij had ook een zeer goede boor gekocht om door de wandtegels te gaan.


 
 
De eerste radiatoren hangen
Dat ging heel goed de tegels zijn tot onze grote opluchting niet gebarsten daar hadden we een beetje angst voor. Daarna hebben ze het grote gedeelte van de leidingen er door getrokken. In de badkamer ging het niet zo lekker dat komt omdat daar verschil van vloerhoogte is. Maar na veel gezucht en menig lelijk woord is het ook weer voor elkaar gekomen.
 
 
 
Weinig ruimte om te werken
Dinsdag waren de radiatoren aan de beurt in de officiële huiskamer hangen ze alle drie. Daarna zijn Angelique, Daniel en Chris weer naar huis gegaan en wij weer naar school. Woensdag is Jan verder gegaan met de rest van de radiatoren dat ging met mijn hulp ook goed en als je dan zo kijkt dan begint het er toch op te lijken dat we voor de feestdagen onze spullen kunnen ophalen .
 
 
 
OOk dit is weer gelukt
Dat zou geweldig zijn met kerst op onze eigen bank zitten waarschijnlijk wel zonder al mijn kerst versiering maar dat is niet erg. Hier hebben ze ook leuke versieringen. Donderdag heeft Jan de hele dag op de grond gelegen want hij moest de leidingen aan de radiatoren koppelen, nou ik kan jullie verzekeren dat hij daar niet echt blij mee was . Hij had maar heel weinig ruimte tussen de onderkant van de radiator en de vloer. En het vervelende was dat hij ook een beetje moest improviseren want hij heeft nog steeds niet alle spullen.
 
De schoorsteen aftekenen
 Ik heb toen dat bedrijf maar gebeld en gevraagd waar het bleefwant het zou tussen 5 en 8 okt. geleverd worden. Het bedrijf wist er niets van die dachten dat we de spullen allang hadden, dus die zijn op onderzoek ui gegaan en wat blijkt het pakket is zoek geraakt bij de pakket dienst. Leuk als ze dat even laten weten.
 
 
 
 
En ja hoor hij past
Dat bedrijf heeft er toen voor gezorgd dat ala minuut er een nieuw pakket voor ons is gemaakten ze hebben het zelf naar de pakketdienst gebracht zodat het niet weer onder weg zoek raakt. Maar ja het was vrijdag dus kon den ze niet meer op tijd hier krijgen dus nu komt het maandag is ons met heel veel excusesverzekerd.
 
 
 
Nu de loodslab nog in de form kloppen
Dus maandag word het spannend ,anders hang ik tegelijk weer aan de telefoon maar dan waarschijnlijk wat minder vriendelijk. Jan heeft gedaan wat hij kon doen dus nu gaan hij maar wat anders doen. Er is nog genoeg ander werk maar het is prettiger om het af te kunnen maken.
 
 
 
 
En daar istie ingeplakt en al
Zaterdag is hij daarom buiten aan de gang gegaan . De waterleiding van het hoofd punt naar ons huis moest ook nog voor de winter klaar gemaakt worden zo dat het niet kan bevriezen. Maar hij moest eerst nog het een en ander aan boom wortels weg halen en die dingen hebben allemaal vertakkingen denk je dat je hem door hebt gezaagd zit er nog een stuk naar onderen.
 
 
Ruimte maken voor de put
Maar het klinkt een beetje afgezaagd maar ook dat lukte, dus weer een klus klaar. Toen heeft hij nog een conifeer in de tuin gezet en een pruimenboom die we gekregen hadden. Het begin van de tuin is er dus ook. Daarna zijn we lekker vroeg gestopt en hebben heerlijk buiten gezeten.







De waterafsluiters in de put


Goed geisoleerd
 
Zo zal het niet bevriezen

 
De eerste aanplant
 

4 opmerkingen:

  1. Zo moeilijk is het niet om een reaktie te plaatsen.
    voordat de winter werkelijk aanvangt draait de CV-ketel!!!
    is het nou vandaag dinsdag of woensdag? Jan laat het me even weten!!!!
    willem/lieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het aan jou ligt is het elke dag woensdag maar zo zijn we niet getrouwd. De volgende keer nemen we de kalender er even bij.

      Verwijderen
  2. Nou Jan en Riek,we zien dat er weer flink is door gewerkt.Ziet er goed uit.En volgend jaar maak je pruimenjam van je eigen pruimen.Doet de verwarming het al want de winter is in aantocht.
    Groetjes Jany en Bertus.
    P.S.Jany belt je volgende week weer,want dit weekend hebben we Yvonne en dan vertelt ze je weer hoe het met Yvonne gaat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zullen een potje voor julie bewaren als het zover is, maar dan moet je het wel zelf op komen halen.

      Verwijderen