donderdag 5 april 2012

Wegens technische problemen vandaag de verhaaltjes van de afgelopen vier dagen


2  April  2012

Over  vandaag valt er niet veel  te vertellen. We zijn de hele dag  bezig  geweest om de bekisting te maken en dat is prima gelukt. Toen hadden we zoiets  het is weer mooi geweest.
3 April 2012
Het is berekoud vandaag. Maar we gaan toch maar beton storten. Dat ging eigenlijk best goed en snel.

Ondertussen moest Jan een vraag beantwoorden over een bouwkundig probleem.
Want ondertussen wordt hij zo’n beetje gezien als de man die er toch wel verstand van heeft.
Je snapt dat streelt wel zijn ego. Maar even later moest hij bekennen dat hij ook fouten maakt, want we hebben bij lange na niet genoeg zand en cement.

Dus dat hebben we vanmiddag gelijk bijbesteld zodat we toch door kunnen. Op dit moment (het is avond) zitten we te balen want nu werkt zelfs het internet op de laptop ook niet meer. Hopelijk is het maar tijdelijk.

Het vaste gebeuren is aangevraagd maar wanneer dat komt dat weet ik niet. Dus het zou zomaar kunnen gebeuren dat er een tijdje geen berichtjes komen en dan alles in een keer want ik blijf schrijven.


4 April 2012

Helaas lukte het niet vandaag om de bekisting zonder schade er af te krijgen dus we laten het nog maar een dag zitten dan kan het nog wat verder uitharden Jan is verder gegaan met het uitgraven van het gat bij de plek van de boom.


Nou dat heeft hij geweten  over dat ene gat heeft hij de hele morgen gedaan hij moest wortels wegzagen met een diameter van minstens 20 centimeter  maar zoals Jan zei de aanhouder wint.
Toen moest hij nog 2 gaten voor het portaal maken dat is dus nu voor elkaar. Vanmiddag kwam ook de rest van het zand en cement. Dus morgen kunnen we weer verder.
Eerst de bekisting en wie weet misschien ook nog wel wat storten.

5 april 2012

Vanmorgen hebben we  de bekisting los gehaald van de gestorte poeren. Nou dacht Jan dat het gisteren met de wortels moeilijk was vandaag kwamen we op een plek van een poer een dikke laag beton tegen van een droogmolen of een parasol.

Nou dan zou je denken beton is beton maar helaas werkt  dat toch niet zo , dus er moest grof geschut aan te pas komen om te zorgen dat de bekisting uiteindelijk waterpas lag. Maar dat neemt toch meer tijd dan we gedacht hadden. Ik ben uiteindelijk om ongeveer 5 uur naar binnen gegaan want ik had het enorm koud terwijl ik 2 truien en een jas aan had.

Jan ging nog de laatste twee bekistingen maken en daarna kwam hij naar binnen.
Het zal dus vanavond wel weer zo zijn dat we vroeg naar bed gaan want na zo’n hele dag buiten en dan met die kou, dan ben je zo rozig als het maar zijn kan. En dan kunnen we wel proberen om televisie te kijken, maar dat gaat echt niet lukken. Voor dat je het weet slapen we de hele avond, dan maar liever in bed.

2 opmerkingen:

  1. Ha die Jan en Riek

    De basis is er dus dat gaat helemaal goed komen.
    Zorg dat jullie wel je rust (en wiskey en een wijntje) op tijd nemen.

    Groetjes:
    Beer en Tilly

    BeantwoordenVerwijderen