zondag 1 april 2012


We hadden heel veel geluk  gehad met het opzetten van de tent donderdag, want 's nachts is het gaan regenen en waaien. Dus het komt mooi uit dat hij staat, want buiten konden we niets doen vanwege het weer. Dus zijn we begonnen om de tent in te richten.

Verder hebben we eigenlijk alleen maar gewacht op het zand en cement. Prompt kwam dat pas laat in de middag.

Helaas konden we gisteren ook geen beton storten want het regende en waaide nog meer als eergisteren en het was ook nog eens berekoud. Dus zijn we maar verder gegaan met het inrichten  van de tent. Althans wij, het meeste werk doet Jan want met al die machines kan ik toch niet  overweg. Maar ik heb hem gezellig gezelschap gehouden en ben lekker aan het handwerken gegaan. Hij zei het wel als ik wat vast moest houden.

En vandaag is het een rustdag. We hebben besloten om op zondag niet te werken. Want we moeten nog een tijdje,en als we het te gek maken komen we ons zelf tegen, dus minimaal één rustdag in de week hebben we besloten.

Nou met dat heerlijke voorjaarsweer dat we hebben gehad is dat geen straf. Nee, dat is echt genieten! Eigenlijk zouden we de mogelijkheid moeten hebben om een  geluidsbandje mee te sturen, dan begrijpen jullie het wel, want van af het moment dat we wakker worden, tot het donker is, horen we vogelgeluiden van groot tot klein.

Terwijl  we in Alphen alleen maar auto´s hoorden en dan was ons slaapkamer raam nog dicht en hier is het raam altijd open. Het is heerlijk om gewekt te worden door vogelgeluiden

Er is ook al een konijn op ons terras geweest die gewoon bleef zitten. En we wachten nu nog op een rode eekhoorn die we bij L en W al hebben gezien. Misschien komt hij hier ook als we buiten zitten. Dat is toch genieten? Dat vinden wij in ieder geval wel.

3 opmerkingen:

  1. jany en bertus5 april 2012 om 20:19

    Hallo Jan en Riek.Hoe is in het Duitseland?Vordert het werk een beetje?Zo tezien aan de foto,s word er hart gewerkt.We wensen jullie veel succes met de bouw van jullie huis.We wensen jullie heel fijne paasdagen.
    groetjes jany en bertus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jany en Bertus,

    In Duitsland is alles oke en we mogen niet klagen over de voortgang van het werk. Morgen gaan we de tweede serie poeren afgerostorten. We hopen dat dat volende week afgerond is en dan is het wachten op het hout en kunnen we weer verder bouwen. Leuk een reactie van jullie te ontvangen.

    Met vriendelijke groeten,


    Jan en Riek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zou het nu wel lukken; het huis in ieder geval wel!!

    BeantwoordenVerwijderen